Tester

Nyhetene i basis november 2017

Påfyll på øverste hylle

Påfyll på øverste hylle

I november er det 77 nye produkter på plass i polhyllene. De beste er i det øvre prissjikt. Men så er det jo snart jul. Den fulle oversikten finner du her.
Aase E. Jacobsen
03 November 2017 - 13:42

Et av de mest imponerende innslagene blant novembernyhetene i basis er likevel et alkoholfritt øl. Gotlands Bryggeri Easy Rider Bulldog Non Alco IPA er rett og slett et usedvanlig godt øl som konkurrerer også med de fleste IPA-er med alkohol. 

Du kan derfor gå julebordsesongen trygt i møte med et slikt øl i kjøleskapet. Det blir ikke noe problem å avstå fra alkohol når du får så mye smak. 

Men de fleste drar på polet for å kjøpe øl med alkohol, og Nøisom Sjokoladestout tok kaka blant de overraskende få ølnyhetene i november. 

Vin dominerer listen denne gangen, og da er det fint å starte med den beste champagnen: Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Extra Brut.

Blant hvitvinene byr Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosses Gewächs 2016 og Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Saarfeilser Grosses Gewächs 2016 hver på sin måte på strålende valuta for pengene. 

På den røde siden er det beste kjøpet bordeauxen Ch. du Glana 2010. Her får du utrolig mye god vin for 345 kroner. Grillo Iole Schioppettino di Prepotto 2014  koster en hundrelapp mindre, og byr på en helt annen, men veldig mineralsk og spennende karakter. 

Portvin hører med på denne tiden av året og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2012 finnes både i vanlig og halvflaske. Begge bør helst lagres, og er derfor et godt julegavetips til noen med en god kjeller. 

Barskapet får også godt påfyll denne gangen. To bittere signert Stig Bareksten, hvor Bareksten Old Fashioned Bitter er den beste. En tonic som gir gt-en nytt liv: Thomas Henry Elderflower Tonic. Samt en heftig rom, HSE Très Vieux Rhum Agricole og en whisky som tilhører de mer raffinerte, Deerstalker 13 YO Highland Single Malt

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her